Στο σύγχρονο περιβάλλον της επιχειρηματικότητας, η χρήση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών στην προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών έχει καταστεί απαραίτητη. Η υπεροχή του Ψηφιακού Marketing σε σχέση με το παραδοσιακό είναι πλέον δεδομένη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιχειρήσεις, είτε αλλάζουν τα σχέδια δράσης τους με βάση το ψηφιακό μάρκετινγκ, είτε ενισχύουν τις υπάρχουσες στρατηγικές μάρκετινγκ με τεχνικές ψηφιακής διαφήμισης. 

Επίσης, στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή το Ίντερνετ των πραγμάτων (Internet of Things), καθιερώνεται ως ένα σύστημα διασυνδεδεμένων συσκευών που περιλαμβάνει tablets, έξυπνα τηλέφωνα, οικιακές συσκευές, συστήματα παρακολούθησης,  υπολογιστές κ.λπ. Οι συσκευές αυτές μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το Internet. Το Ψηφιακό Marketing μπορεί να καταστήσει παντοδύναμη μια επιχείρηση, μέσω της ύπαρξης αυτού του διασυνδεδεμένου περιβάλλοντος, το οποίο θα διεισδύσει μέσα από κάθε κομμάτι της ζωής των ανθρώπων. 

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακό Marketing» αποτελεί η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης των νέων επιστημόνων, πτυχιούχων Α.Ε.Ι., και η προώθηση της έρευνας στην επιστημονική περιοχή του ψηφιακού μάρκετινγκ. Το Πρόγραμμα μας φιλοξενείται από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης